Achtergrond info

Stamvolken De wereld waarin Romme terechtkomt, met als centrale land Ogbandur, is lang geleden ontstaan en werd al snel bevolkt door vier verschillende volken; de zogenoemde stamvolken. Zij brachten ieder hun eigen speciale eigenschappen naar de wereld.

De Ekonar Met de komst van de Ekonar kwam ook de magie de wereld in. Ze leerden de lucht te manipuleren, kregen grip op de energiestromen om hen heen. Ze ontdekten hoe ze gedachten en tijd naar hun hand konden zetten. Met de hulp van de magische vermogens van De Ekonar ontwikkelden de overige stamvolken zich sneller en beter.

De Hogard De mensen die van De Hogard hebben gehoord, kennen ze vaak onder de naam De Eersten, omdat zij beschouwd worden als de eerste bewoners van Ogbandur. Zij brachten de kunst van het bewerken van de aarde. De beste smid heeft ongetwijfeld Hogard-bloed door zijn aderen stromen, de boer met de grootste oogst en de vruchtbaarste veestapel zal zonder twijfel afstammen van De Hogard. De diepste mijnen, de grootste scheepswerven, de mooiste steden zullen zonder uitzondering gebouwd zijn door (verre) afstammelingen van dit volk.

De Imran Dit volk bracht de krijgskunst naar Ogbandur en de beste strijders kregen een plek in het allereerste beschermingsleger. Zij werden de Imrahall genoemd. De oorspronkelijk naam ‘De Imran’ is in de vergetelheid geraakt, alleen de ware Imrahall kennen deze nog. De Imrahall beschermen de andere volken en zeker tijdens De Grote Oorlog en De Oorlog van de Zwarte Wenteling waren ze van onschatbare waarde.

De Valentiërs De geneeskunst is wat Valentiërs hebben meegebracht naar Ogbandur. Verschillende grote epidemieën zijn door afstammelingen van dit zachtaardige volk gesmoord en tijdens de twee grote oorlogen waren zij het die de strijders en magiërs oplapten.