Over de schrijver

Over de schrijver

J.B. Timber is het pseudoniem van de Nederlandse kinderboekenschrijver Harald Timmer.

Schaduwland is een verhaal dat al sinds ca. 1990 ronddoolt in het hoofd van de schrijver en toen zijn ook de eerste stukken ervan geschreven. Echter, hoe meer hij schreef, hoe meer hij twijfelde of hij wel kón schrijven. Om hierover meer zekerheid te krijgen, stortte hij zich op korte verhalen-wedstrijden. Door de feedback die hij op de ingezonden verhalen kreeg, en de steeds hogere waardering voor zijn schrijfsels, besloot hij dat het tijd werd om zijn ideeën daadwerkelijk aan de wereld te tonen.

Omdat tekenen hem ook in het bloed zit, gekoppeld aan een opmerking bij een van zijn ingezonden wedstrijdverhalen over zijn schrijfstijl, werd de keuze om kinderboeken te gaan maken genomen. Voorlees/prentenboeken voor kinderen van ca. 4 tot 8 jaar (Het wiebelmannetje (reeks)), rijmboekjes voor kinderen tot ca. 4 jaar (Stekel (reeks)) werden met veel liefde geschreven en getekend, waardoor Schaduwland bleef liggen. Na 30 jaar zag het eerste deel het licht en kort erop del 2. Aan deel drie, De Stenen van Zo’c wordt hard gewerkt.

J.B. Timber is het pseudoniem van kinderboekenschrijver en -illustrator Harald Timmer. Hij heeft voor een pseudoniem gekozen omdat de boeken die hij schrijft en illustreert voor jonge kinderen te veel afwijken van de jeugd fantasy-reeks Schaduwland. Harald is geboren op 04 mei 1968 in Alkmaar. Hij woont samen met Natalie in Hoorn. Hij heeft twee volwassen zoons. Natalie heeft vier kinderen waarvan de jongste, haar dochter, bij hen woont.

Het eerst boek dat Harald Timmer heeft uitgegeven is Het wiebelmannetje, het eerste deel van een fantastische voorleesreeks, in 2011. Vanaf dat moment leeft de schrijver van zijn werk en heeft sindsdien 23 boeken geschreven en uitgegeven.